Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hveteboller med mandelfyll

Hveteboller med mandelfyll

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 12 boller

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 pk makronfyll , eller vaniljekrem
  • 12 stk. mandler (valgfritt)
  • 1 stk. egg , til pensling
  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4522 kcal
Fett 164 g
Protein 128 g
Karbohydrater 585 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fylte boller med makronfyll er nydelig å servere på fastelavnssøndag eller når du har lyst på noe skikkelig godt! Du kan også velge å fylle bollene med ferdig eller hjemmelaget vaniljekrem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 12 boller

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 90 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 pk makronfyll , eller vaniljekrem
  • 12 stk. mandler (valgfritt)
  • 1 stk. egg , til pensling
  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4522 kcal
Fett 164 g
Protein 128 g
Karbohydrater 585 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vi har også flere gode oppskrifter på boller som du bør prøve, blant annet fastelavnsbollerhveteboller med sjokoladekrem og glutenfrie boller.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Hveteboller med mandelfyll

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 07:25:14