Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Focaccia med blomster

Focaccia med blomster

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 1 langpanne focaccia.

  • 25 g gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje

Forslag til pynt:

  • 0,25 stk. rødløk
  • 0,5 stk. tomat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,25 stk. gulrot
  • 0,25 stk. rød paprika
  • 2 stk. frisk sjampinjong
  • 4 båter hvitløk
  • 0,25 stk. rød chili
  • 6 stilker friske urter som salvie, oregano, timian
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 ss grovhakkede cashewnøtter
  • 1 ts chilipulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3969 kcal
Fett 70 g
Protein 144 g
Karbohydrater 620 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Finn frem kreativiteten i deg og kast deg på trenden - lag en focaccia som ser ut som et lite kunstverk. Lek deg med farger og former, og gi blomsterfocacciaen ekstra smak med grønnsaker, urter og krydder. Lekker på tapasbordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 1 langpanne focaccia.

  • 25 g gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje

Forslag til pynt:

  • 0,25 stk. rødløk
  • 0,5 stk. tomat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,25 stk. gulrot
  • 0,25 stk. rød paprika
  • 2 stk. frisk sjampinjong
  • 4 båter hvitløk
  • 0,25 stk. rød chili
  • 6 stilker friske urter som salvie, oregano, timian
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 ss grovhakkede cashewnøtter
  • 1 ts chilipulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3969 kcal
Fett 70 g
Protein 144 g
Karbohydrater 620 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

- Kutt grønnsaker i de formene du ønsker, enten i skiver, strimler eller små terninger. Hvor tykt eller tynt du kutter vil påvirke hvor mye grønnsakene stekes.

- Legg urter i litt sitronvann - så holder de bedre på fargen under steking.

- Skal du bruke sopp, squash eller aubergine bør disse freses raskt i en panne slik at de slipper vann. Legges de rå på focacciaen vil den bli bløt.

- Tørk grønnsakene med litt papir etter å ha delt dem opp for å unngå mye fuktighet.

Du kan pynte med mye forskjellig for eksempel vårløk, paprika i forskjellige farger, urter som rosmarin, salvie, oregano og timian, rødløk, hvitløk, ramsløk, chili, nøtter, frø, sopp og gulrot, sorte og grønne oliven, sukkererter, eller små cherrytomater i ulike farger.

Vi har pyntet vår focaccia med rødløk, tomat og gulrot i tynne skiver, paprika i terninger, sopp, vårløk, ramsløk, timian, salvie, oregano, hvitløk, nøtter, chili, sesamfrø, tørket rosmarin og chilipulver, men bruk det du liker og har i kjøleskapet. 

Focaccia med blomster - ustekt

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 22.12.2024 06:46:54