Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med byggryn, selleri og eple

Salat med byggryn, selleri og eple

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. grønt eple
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En nydelig og mettende salat av tradisjonelle råvarer med litt uvanlig følge. Byggryn kan byttes ut med for eksempel linser, spelt eller rug.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. grønt eple
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi har brukt røde byggryn i salaten, men er det vanskelig å få tak i, er perlebygg eller andre typer byggryn like bra. Vær oppmerksom på at noen typer må bløtlegges over natten før koking.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 07.01.2025 17:08:18 handleliste stengt