Tyskland er vertsnasjon for årets EM, og er en stornasjon i Europa med en tydelig matkultur. De er også storfavoritt til å vinne mesterskapet. Det blir interessant om de tar med seg hjemmebanefordelen, eller om det blir for stort press.
Heier du på Tyskland er det perfekt å lage bratwurst på grillen, som du så damper i ølbad. Tyske bratwurst serveres gjerne med godt brød, litt sterk sennep, potetmos eller en tysk potetsalat, surkål eller den tyske surkålen - sauerkraut (som er fermentert og ikke kokt, slik som norsk surkål er). Like riktig er det å servere pølsene som currywurst, som er grillede bratwurst servert med ketchup smakt til med karripulver.
Og når du skal grille pølser til mange, så har vi et godt triks som også er helt ON POINT for tysk-fotballfest-tema, nemlig å ha de i ØLbad på grillen. Smart fordi det er lett å ha mange pølser klare på likt, og du kan få unna det meste av grillinga i god tid før gjesten kommer, da de godt kan ligge ølbadet en times tid.