Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crêpes Suzette

Flambering

Å flambere betyr å helle over konjakk eller annet brennevin og antenne slik at alkoholen fordamper, mens aromaen blir igjen i retten.

Ofte blir flambering gjort ved gjestens bord som en gest for gjesten. Man kan flambere for eksempel biff til hovedrett eller pannekaker til dessert, Crêpes Suzette.

Omelette norvégienne - Baked Alaska

Omelette norvégienne er en kake med sukkerbrød, is og marengs, som kan flamberes  for en ekstra wow-effekt.

Når du flamberer tenner du på konjakk eller annet brennevin som du har helt over kjøttet i stekepanna. Tenn umiddelbart på, slik at alkoholen fordamper og aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna.
 
Det bør være 40 % sprit for at det skal ta fyr. Ikke bruk for mye, 1/2 dl holder i massevis. Dette gjøres gjerne ved bordet rett før servering.
 
Imponerende? Ja, hvis du er forsiktig og ikke tenner på hår, duk og servietter...

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 05.04.2025 23:19:38 handleliste stengt