Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med egg og skinke

Salat med egg og skinke

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kokte poteter
  • 2 stk. egg
  • 1 stk. vårløk
  • 40 g blomkål
  • 30 g babyspinat
  • 100 g smårettskinke
  • 8 stk. soltørkede tomater

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss vineddik eller eplesidereddik
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 2 ss grovhakket frisk dill eller andre friske urter
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 605 kcal
Fett 38 g
Protein 37 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med rester av det du har i kjøleskapet og et raust glass, kan du lage denne herlige, enkle salaten. Å ha den på glass er både praktisk og hendig, for eksempel om du skal på piknik eller på stranda. Hell dressingen i glasset rett før du skal servere, sett på lokk og vend et par ganger, og så er salaten klar.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kokte poteter
  • 2 stk. egg
  • 1 stk. vårløk
  • 40 g blomkål
  • 30 g babyspinat
  • 100 g smårettskinke
  • 8 stk. soltørkede tomater

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss vineddik eller eplesidereddik
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 2 ss grovhakket frisk dill eller andre friske urter
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 605 kcal
Fett 38 g
Protein 37 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Del potetene i mindre biter.
  2. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt.
    Slik koker du egg: bruk romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Kok opp vann i en liten kjele og legg eggene forsiktig i vannet. Beregn koketiden. Avkjøl eggene i rennende kaldt vann.
  3. Del eggene i skiver. Finsnitt vårløk, del blomkål i små buketter og hakk soltørket tomat.
  4. Legg hardkokt egg, spinat, potet, skinke, vårløk, blomkål og soltørket tomat lagvis i et romslig rent glass eller annen beholder. Skru på lokk og oppbevar kaldt til servering.
  5. Ha olivenolje, eddik, sitronsaft, dill og kajenne i en liten bolle. Visp alt sammen til det er godt blandet. smak til med litt salt og pepper. Hell dressingen i et separat glass og skru på et tett lokk. 

Salaten kan du variere på mange måter ut fra det du har tilgjengelig. Litt pasta kan erstatte potetene, skinke kan byttes ut med rester av kald, kokt laks og de fleste grønnsaker i små biter passer i salaten. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 13:21:44