Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tacosalat

Tacosalat

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 pose tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 stk. rødløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 pk nachochips eller tortillachips
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. jalapeño
  • 1 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 508 kcal
Fett 21 g
Protein 33 g
Karbohydrater 41 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tacosalat er et supert alternativ til den klassiske fredagstacoen. Enkelt, smakfult og fresht. Du kan også lage tacosalaten med utgangspunkt i rester fra helgens taco. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 pose tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 stk. rødløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 pk nachochips eller tortillachips
  • 4 stk. vårløk
  • 2 stk. jalapeño
  • 1 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fres karbonadedeig og finhakket hvitløk i en varm panne. Tilsett tacokrydder, vann og bønner. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. 
For å redusere på salt kan du bytte ut tacokrydderet med 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt chili eller du kan eksperimentere med dine favorittkryddere!
  1. Skjær rødløk i tynne skiver og legg i en bolle med sitronsaft i 5 minutter
  2. Fordel salaten, nachochips og karbonadedeigblandingen på tallerkener og topp med hakket vårløk, jalapeño i skiver og koriander.

Server gjerne med litt salsa, rømme og lime.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 03:50:58