Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Se, lukt, smak - er maten spiselig?

Mattrygghet og hygiene

Det er viktig å behandle maten riktig, både på grunn av holdbarhet og for å unngå sykdom.

Spis opp maten mens den fortsatt er god og trygg

  • Hold kjøleskapet rent!

    Hold kjøleskapet rent!

  • Riktig oppvarming og nedkjøling av mat

    Riktig oppvarming og nedkjøling av mat

  • Se, lukt, smak - slik bruker du sansene dine

    Se, lukt, smak - slik bruker du sansene dine

  • Hermetikk som er utgått på dato

    Hermetikk som er utgått på dato

Riktig og trygg oppbevaring

God hygiene

Gode råd

  • Unngå smitte i butikken

    Unngå smitte i butikken

  • Hygiene ved matlaging

    Hygiene ved matlaging

Fryst rått kjøtt er også rått kjøtt. Husk god håndhygiene, også ved håndtering av frosne produkter.