Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingsalat med ris

Kyllingsalat med ris

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. isbergsalat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. eller gul oransje paprika
  • 4 dl kokt ris , gjerne naturris
  • 2,5 dl brødkrutonger
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl pesto
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 579 kcal
Fett 30 g
Protein 29 g
Karbohydrater 47 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kokte du litt for mye ris til middag i går? Ta vare på restene og la dem fortsette inn i en nydelig og mettende rissalat - en nydelig, lett middag eller en super lunsjrett. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. isbergsalat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. eller gul oransje paprika
  • 4 dl kokt ris , gjerne naturris
  • 2,5 dl brødkrutonger
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl pesto
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 579 kcal
Fett 30 g
Protein 29 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Rissalaten er en fin måte å få brukt opp både ris- og grønnsaksrester. Har du ikke alle ingrediensene som står over, kan de garantert byttes ut med andre ingredienser.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

Kyllingsalat med ris

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:50:27