Brødsmulesti
Reduksjon av matsvinn er et viktig klimatiltak på matområdet. For å nå FNs bærekraftsmål må vi halvere matsvinn innen 2030. Årlig kaster hver innbygger i Norge 40,3 kg mat hjemme på eget kjøkken.
Matsvinn foregår i alle ledd fra produsent til forbruker. Selv om hver av oss mener at vi ikke kaster så mye mat, er det vi forbrukere som til sammen kaster mest.
Hvert år kaster hver av oss 40,3 kg mat som burde vært spist. Av hensyn til miljø og klima må vi alle bidra for å redusere matsvinnet.
Spar både lommeboka, miljøet og klimaet! Her har du våre beste tips til en enklere og mer bærekraftig mathverdag.
Riktig porsjonsberegning er både økonomisk og miljøvennlig - og er et godt verktøy for å kunne beregne riktig mengde mat til både hverdag og fest.
Mye av maten vi kaster i dag, kastes på grunn av mangel på kunnskap om holdbarhetsmerkingen. Mat som har passert «best før» er ofte god etter!
Hva har du i kjøleskapet? Pass på å bruke opp maten din mens den fortsatt er fersk. Her er noen tips til god mat av rester.