Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Alt i ett-form med laks og grønnsaker

Alt i ett-form med laks og grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 pk persille
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 0,5 stk. purre , den hvite delen
  • 6 dl matfløte
  • 2 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (35)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Middagsfavoritten laks i ny drakt - denne lakseformen er enkel, rask og smaker nydelig - og kanskje best av alt: den lager seg selv i stekeovnen mens du kan gjøre andre viktige ting. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 pk persille
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 0,5 stk. purre , den hvite delen
  • 6 dl matfløte
  • 2 båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Denne retten kan varieres på ulike måter ut fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag som steinbit, torsk eller sei.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Tove Tjora

    Jeg skal prøve denne, men det står ikke hvor mye salt som skal brukes. Skal det kun salt i fløten eller skal grønnsakene også saltes?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Tove! Det holder å salte fløten, siden den skal over grønnsakene. Hvor mye salt man liker er litt smak og behag, men 0,5-1 ts bør være passe til 4 porsjoner. Hilsen Marta, MatPrat

  • Marianne Lund

    Hva kan serveres som tilbehør? Eller er det ikke nødvendig til denne retten?

    • Cecilie Maske

      Hei, Marianne! Det er jo en "alt-i-ett-form", så det er strengt tatt ikke nødvendig med tilbehør. med det er jo aldri feil med litt ekstra grønnsaker, for eksempel brokkoli, eller en bolle med råkost eller salat. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB11 22.01.2025 05:04:51 handleliste stengt