Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta med tomatsaus og kjøttboller

Kjøttboller med tomatsaus og pasta

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g parmesan
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 500 g fersk tagliatelle

Tomatsaus:

  • 2 ss nøytral olje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 boks knuste hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese. Selv om kjøttboller og tomatsaus er superenkelt å lage, smaker det himmelsk og mer til. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g parmesan
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 500 g fersk tagliatelle

Tomatsaus:

  • 2 ss nøytral olje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 boks knuste hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ved å blande pastaen inn i sausen før servering holder pastaen seg bedre, den vil holde seg varmere og fremstå mer delikat enn om du bare øser den over pastaen.

Du bør også teste ut oppskriften på kjøttboller i tomatsaus. Disse kan du fint lage av svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Mathias Haugsbø

    Helt nydelig rett, ta litt chili oppi for å få en spiss på maten.

  • Leif Tore Hagen

    1 boks basilikum og hvitløk tomat og 1 vanlig 1 Chili finhakket smak med litt rosmarin og estragon

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 22.01.2025 05:04:59 handleliste stengt