Tunge av reinsdyr
Hele dyret skal brukes, og dette er kanskje din eneste mulighet for munn mot munn med et reinsdyr. Kjøttet er mykt, fettrikt og eksotisk. Reinsdyrtunge serveres gjerne kokt, med tilbehør som erter, flatbrød eller potet.
Kokt tunge: Kok reinsdyrtunge i kraft eller lettsaltet vann (2 ts/liter). Kok i 1,5-2 timer, til kjøttet er mørt og skinnet slipper. Løft tungene ut av vannet, og skrell mens de fortsatt er varme.
Pannestekt: Skjær kjøttet i mindre biter eller terninger. Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du har i smør. Når smøret slutter å bruse, og har fått en nøttebrun farge, har du i kjøttet. Fres kjøttet til det har fått en fin bruning på alle sider. Senk varmen, og stek videre i 1-2 minutter.
Vil du gjøre tungeopplevelsen mindre visuell, kan den deles i mindre biter eller terninger. Lag den til en snacksrett, og utfordre gjestene dine til å utfordre seg selv.