Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Hel kylling

KyllingHel kylling

Hel kylling som selges rå veier vanligvis fra 1 til 1,4 kg, men finnes i vektklasser opptil cirka 3,5 kg. De største kyllingene selges hovedsakelig til gourmetrestauranter, men av og til også i dagligvarebutikker med ekstra godt vareutvalg.

Hel kylling

Kyllingen kan enten stekes hel eller stykkes til filet og lår. Av skroget kan man koke kraft, som er god basis for saus eller supper.

Butikkgrillet kylling er fortsatt populært, og finnes i mange vektklasser. Rå kylling som brukes til grilling i butikk veier i hovedsak 750-1000 gram.

Tilberedning

Hel kylling på 1,2 kg stekes i ovn på 180 °C i ca. 1 t og 15 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

68 °C, midt i brystet.

Beregning per person

Beregn ca. 300 g hel kylling per person. Det vil si at en 1200 grams kylling er tilstrekkelig til 4 personer.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Hvordan dele opp en kylling

  • Kjekt om kylling

  • Slik lager du gryterett

  • Slik steker du hel kylling

Podcast-episode:

Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 04:25:58