Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Kyllingkjøttdeig

KyllingKyllingkjøttdeig

Kjøttdeig av kylling har omtrent samme bruksmåter som kjøttdeig av svinekjøtt. Den kan brukes til det meste, forenes med alle typer krydder og smaker, og ikke minst brukes i kjøttretter fra andre land. Deigene varierer i fettprosent fra bare 2 prosent fett opp til 9,5 prosent fett.

Kjøttdeig av kylling

Kjøttdeig av kylling egner seg særlig godt til kjøttdeigretter som taco, wraps og pastaretter, men kan brukes til magrere kjøttkaker og kjøttboller, bare den spes minimalt med væske. Den aller magreste kjøttdeigen på 2 prosent fett er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.

Tilberedning

Kjøttdeig av kylling stekes på samme måte som vanlig kjøttdeig av storfe.

Til kjøttkaker og kjøttboller må de røres ekstra godt med salt, og spes minimalt med væske, ellers blir de for løse i konsistensen. Den aller magreste deigen er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.

Beregning per person

Hvor mye kjøttdeig du bør beregne per person varierer med hvilken type rett du lager.

Alternative råvarer

I stedet for kjøttdeig av kylling kan du gjerne bruke kjøttdeig av svin, som i likhet med kjøttdeig av kylling er magrere alternativer enn vanlig kjøttdeig av storfe. Karbonadedeig er også et godt alternativ, men den er ikke egnet til kjøttkaker eller andre kjøttretter hvor deigen skal spes.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Kyllingkjøttdeig

  • Magre kjøttdeiger

  • Se etter Nøkkelhullet


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:17:23