Kjøttdeig av kylling egner seg særlig godt til kjøttdeigretter som taco, wraps og pastaretter, men kan brukes til magrere kjøttkaker og kjøttboller, bare den spes minimalt med væske. Den aller magreste kjøttdeigen på 2 prosent fett er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.
Tilberedning
Kjøttdeig av kylling stekes på samme måte som vanlig kjøttdeig av storfe.
Til kjøttkaker og kjøttboller må de røres ekstra godt med salt, og spes minimalt med væske, ellers blir de for løse i konsistensen. Den aller magreste deigen er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.
Beregning per person
Hvor mye kjøttdeig du bør beregne per person varierer med hvilken type rett du lager.
Alternative råvarer
I stedet for kjøttdeig av kylling kan du gjerne bruke kjøttdeig av svin, som i likhet med kjøttdeig av kylling er magrere alternativer enn vanlig kjøttdeig av storfe. Karbonadedeig er også et godt alternativ, men den er ikke egnet til kjøttkaker eller andre kjøttretter hvor deigen skal spes.