Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling Overlår

KyllingOverlår

Overlår er den øverste og mest kjøttfulle delen av kyllinglåret. Det kan enten stekes i ovn, på grillen eller brukes i kokte retter som for eksempel en gryterett.

Denne kan deles opp i

Kylling overlår

Tilberedning

Brun kyllingstykkene i en gryte. Hell over væske og la kyllingstykkene trekke i 30-40 minutter til kyllingstykkene er møre.

Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding. Legg dem i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen. Grill overlårene på lav varme, under lokk på indirekte varme i ca. 1 time og 15 minutter. Pensle med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

72 °C

Beregning per person

Beregn 250-300 g overlår per person.

Alternative råvarer

Kyllinglår


Overlår kan deles opp i

Aktuelle filmer

  • Slik griller du små stykker
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     

Aktuelle oppskrifter


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

  • Kyllingburger 3a

    Slik håndterer du rå kylling

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 30.03.2025 18:26:43 handleliste stengt