Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lam mørbrad

LamLam mørbrad

Lam mørbrad sitter på lammelåret. I slakterbutikker eller dagligvarebutikker med en god butikkslakter kan du være heldig å finne lammemørbrad i lammesesongen.

Lam mørbrad

Du kan også dele opp et lammelår selv og få både lammeskank, flatbiff, surret stek i tillegg til mørbrad. Da har du mange muligheter for å lage fire ulike retter ut av et lammelår.

Tilberedning

Brun først lam mørbrad i en stekepanne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til den har ønsket kjernetemperatur.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g mørbrad per person.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Flatbiff av lam med stekt hjertesalat

    Fire retter av ett lammelår

  • Ett lammelår - fire stykker, trinnbilde 8

    Oppdeling av lammelår

  • Gård i Eikefjord i Sogn og Fjordane

    Fakta om sau og lam

  • Hjortestek med fløtegratinerte poteter

    Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2025 02:45:35 handleliste stengt