Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lammeskank

LamLammeskank

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Den kan enten kjøpes ferdig stykket i butikk eller man kan skjære den ut fra et lammelår selv. Lammeskank kalles også lammeknoke.

Lammeskank

Lammeskank er i utgangspunktet ikke mørt kjøtt, men etter noen timers varmebehandling fremstår den som et smakfullt, saftig og mørt kjøttstykke. Mange mener det er en delikatesse.

Tilberedning

Lammeskanker tilberedes i en gryte med lokk eller i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie. I gryte kan de kokes eller trekkes med alt fra hvitvin til mørkt øl og kraft i ca. 3 timer eller til kjøttet løsner fra bena.

Lammeskankene kan også stekes i ovn. Dekk lammeskankene til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1,5-2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Lammeskankene kan alternativt stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena.

Beregning per person

Du bør beregne 1 lammeskank per person.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Oppdeling av lammelår

  • Fire retter av ett lammelår

  • Braisering

  • Real guttemat


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 22.12.2024 04:13:32