Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lammeskank

LamLammeskank

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Den kan enten kjøpes ferdig stykket i butikk eller man kan skjære den ut fra et lammelår selv. Lammeskank kalles også lammeknoke.

Lammeskank

Lammeskank er i utgangspunktet ikke mørt kjøtt, men etter noen timers varmebehandling fremstår den som et smakfullt, saftig og mørt kjøttstykke. Mange mener det er en delikatesse.

Tilberedning

Lammeskanker tilberedes i en gryte med lokk eller i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie. I gryte kan de kokes eller trekkes med alt fra hvitvin til mørkt øl og kraft i ca. 3 timer eller til kjøttet løsner fra bena.

Lammeskankene kan også stekes i ovn. Dekk lammeskankene til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1,5-2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Lammeskankene kan alternativt stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena.

Beregning per person

Du bør beregne 1 lammeskank per person.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Ett lammelår - fire stykker, trinnbilde 8

    Oppdeling av lammelår

  • Flatbiff av lam med stekt hjertesalat

    Fire retter av ett lammelår

  • Guinnessbraiserte lammeskanker

    Braisering

  • Rødvinsgryte av elg

    Real guttemat


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 30.04.2025 07:51:48 handleliste stengt