Du får også en benfri lammestek ved å bene ut et helt lammelår og surre kjøttet til en stek. Alternativt kan du dele opp et lammelår og få mørbrad, flatbiff og lammeskank i tillegg til en lammestek uten ben.
Tilberedning
Benfri lammestek stekes i ovn på 125 °C. En stek på 2 kg trenger ca. 2 timers steketid. Steker under 2,5 kg brunes raskt i stekepanne først.
Benfri, surret lammestek kan også tilberedes som grytestek. Brun lammesteken fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken, hell over for eksempel vin og buljong, og la den trekke like under kokepunktet i 1-1,5 time. Ta steken ut av gryta og la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g lammestek per person.