Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lam ytrefilet

LamLam ytrefilet

Ytrefilet av lam er ypperlig til helsteking, enten i ovn eller på grillen.

Lam ytrefilet med fettkappe overside

Lam ytrefilet med fettkappe underside

Tilberedning

Brun ytrefilet av lam raskt i en varm panne. Etterstek i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile før servering.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet av lam per person.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer

  • Ekstra saftig lammefilet (fettkappe) - Eirik Lillebø
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     
  • Søtt til lam - Oda
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     
  • Slik graver du kjøtt
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     

Aktuelle artikler

  • Reinsdyrcarpaccio 1

    Menyer

  • Gård i Eikefjord i Sogn og Fjordane

    Fakta om sau og lam

  • Langtidsstekt lammelår

    Sauekjøtt er smakfullt og godt


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2025 06:08:27 handleliste stengt