Tilberedning
Brun først reinsdyrstek i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til ønsket kjernetemperatur. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.
Brun benfritt grytekjøtt i passe store biter kjøttet raskt i varm panne, og la det deretter trekke i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 3-4 minutter til bruk i wraps, pitabrød eller et varmt smørbrød.
Til finnbiff brunes reinsdyrskav først raskt på sterk varme. Tilsett så vann/kraft og la kjøttet koke eller trekke i ca. 15 minutter. Ha i rømme, melk, hvetemel og eventuelt andre ingredienser og kok videre i 10 minutter.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Reinsdyrstek er medium stekt ved 55-60 °C og gjennomstekt ved 75 °C.
Beregning per person
Beregn ca. 200 g benfri bog per person.
Alternative råvarer
Lårstek.