Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyr bog

ReinsdyrReinsdyr bog

Reinsdyrbog beines ut og selges som surret reinsdyrstek. Bogkjøttet brukes også som koke- og grytekjøtt eller skjæres til reinsdyrskav.

Reinsdyr bog

Reinsdyr bog

Tilberedning

Brun først reinsdyrstek i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til ønsket kjernetemperatur. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Brun benfritt grytekjøtt i passe store biter kjøttet raskt i varm panne, og la det deretter trekke i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.

Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 3-4 minutter til bruk i wraps, pitabrød eller et varmt smørbrød.

Til finnbiff brunes reinsdyrskav først raskt på sterk varme. Tilsett så vann/kraft og la kjøttet koke eller trekke i ca. 15 minutter. Ha i rømme, melk, hvetemel og eventuelt andre ingredienser og kok videre i 10 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Reinsdyrstek er medium stekt ved 55-60 °C og gjennomstekt ved 75 °C.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfri bog per person.

Alternative råvarer

Lårstek.


Aktuelle filmer om reinsdyrstek


Flere aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Samenes nasjonaldag 6. februar

  • Kunsten å koke kjøtt

  • I den sorte gryte

  • Øl til kjøtt


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 04:20:47