Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Kjøttdeig av reinsdyr

ReinsdyrKjøttdeig av reinsdyr

Kjøttdeig av reinsdyr, eller reinsdyrhakkk som det også kalles, kan brukes som vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig til karbonader, viltkaker, ovnsretter, pytt i panne og lignende. Kvernet reinsdyrkjøtt brukes også til spekepølseproduksjon.

Kjøttdeig av reinsdyr

Tilberedning

Kjøttdeig av reinsdyr stekes på samme måte som vanlig kjøttdeig. Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før du legger kjøttdeig i panna. Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen, og la den steke litt før du begynner å røre i den.

Beregning per person

Hvor mye kjøttdeig du bør beregne per person varierer med hvilken type rett du lager.

Alternative råvarer

Kvernet reinsdyrskav, kjøttdeig av elg eller hjort, kjøttdeig av storfe eller karbonadedeig.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Kjøttdeig

    Hvordan steke kjøttdeig?

  • Stekt perlegryn med reinsdyrskav

    Raske retter med reinsdyr

  • Spekematanretning

    Hva er spekemat og spekepølser?


Nyttige artikler

  • Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

    Tilbehør til vilt

  • Hjortestek med fløtegratinerte poteter

    Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Surret reinsdyrstek råvarebilde

    Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 30.03.2025 17:55:40 handleliste stengt