Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Kokekjøtt

ReinsdyrKokekjøtt

Kokekjøtt av reinsdyr kommer fra nakke, bog, side og lår, og kan være både med og uten ben. Kokekjøttet kan brukes til tradisjonelle, samiske retter som bidos og kjøtt, buljong og margbein.

Reinsdyr kokekjøtt

I tillegg er kokekjøtt av reinsdyr godt egnet til en del kokte retter hvor man oftest bruker storfekjøtt eller lammekjøtt, for eksempel bankekjøtt eller «rein i kål», som er fårikål med reinsdyrkjøtt.

Tilberedning

Beregn ca. 1 1/2 l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttet og kok opp på nytt. Vannet skal koke når kjøttstykket legges i, da lukkes porene i kjøttet og den smakfulle saften forblir inne i kjøttstykket. Kok kjøttet i 2-3 timer til kjøttet er mørt eller at kjøttet slipper bena.

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfritt kokekjøtt eller 300 g kokekjøtt med ben per person.

Alternativ råvare

Kokekjøtt av elg, rådyr, hjort eller storfe.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

    Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Høstens lammegryte

    Koke- og grytekjøtt

  • Kokekjøtt

    Kunsten å koke kjøtt

  • Elggulasj

    Varmende supper


Nyttige artikler

  • Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

    Tilbehør til vilt

  • Hjortestek med fløtegratinerte poteter

    Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Surret reinsdyrstek råvarebilde

    Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 01.01.2025 03:50:15 handleliste stengt