Reinsdyrlår kan brukes til reinsdyrstek med og uten ben, men også til speket reinsdyrlår. Ved speking av reinsdyrlår kan man bruke oppskrift og fremgangsmåte som til fenalår.
I tillegg kan man ved egen innsats dele opp et lår slik at man får både mørbrad, flatbiff, reinsdyrskank og en liten reinsdyrstek til fire personer.
Tilberedning
Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.
Benfri, surret reinsdyrstek kan også tilberedes som grytestek. Brun reinsdyrsteken fint rundt det hele. Stikk et steketermometer i midten av steken, hell over for eksempel vin og buljong, og la den trekke like under kokepunktet i 1-1,5 time. Ta steken ut av gryta og la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Beregning per person
Beregn ca. 250 g reinsdyrstek med ben per person. For benfri, surret reinsdyrstek beregner vi ca. 200 g stek per person.