Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrskank

ReinsdyrReinsdyrskank

Reinsdyrskank er den nederste delen av reinsdyrlåret. Den kan enten kjøpes ferdig stykket i butikk eller man kan skjære den ut fra et reinsdyrlår selv. Skjær i så fall over i leddet mellom lår og leggbeinet, og kapp leggbeinet ca. 3 cm over hasen.

Reinsdyrskank er den nederste delen av reinsdyrlåret. Den kan enten kjøpes ferdig stykket i butikk eller man kan skjære den ut fra et reinsdyrlår selv. Skjær i så fall over i leddet mellom lår og leggbeinet, og kapp leggbeinet ca. 3 cm over hasen.

Reinsdyr skank

Reinsdyr skank trimmet

I butikk kan reinsdyrskank også være ferdig marinert og krydert.

Tilberedning

Krydre reinsdyrskanker med salt og pepper. Legg skankene over i en ildfast form. Sett den i ovn på 175 °C i ca. 2,5 - 3 timer, eller til kjøttet løsner fra bena. 

Beregning per person

1 skank per person.

Alternative råvarer

Lammeskank


Aktuelle oppskrifter


Bruk gjerne reinsdyrskank i disse lammeoppskriftene


Aktuelle artikler

  • Braisering

  • Koking av kjøtt

  • Øl til kjøtt

  • Imponerende forretter


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:00:02