Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrstek med ben

ReinsdyrReinsdyrstek med ben

I butikk er det mest vanlig å finne reinsdyrstek uten ben, men dersom man kjøper kjøttet direkte fra en reinkjøttleverandør kan man også få reinsdyrstek med ben. 

Denne kan deles opp i

Reinsdyrstek med ben

Reinsdyrstek med ben innvendig

Tilberedning

Brun først reinsdyrsteken i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C

Medium: 60-65 °C

Medium pluss: 70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyrstek per person.

Alternative råvarer

Reinsdyrstek uten ben, elgstek, rådyrstek eller oksestek.


Reinsdyrstek med ben kan deles opp i

Følg denne fremgansmåten også for reinsdyrstek med ben


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Søndagsfavoritter

  • Vin til vilt og lam

  • Stek til fest!

  • Alt klart for nyttårsfest

  • Svigermor på middag?


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:28:03