Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Bakknoke i skiver

StorfeBakknoke i skiver

På kalv og unge dyr kan man skjære bakknoke eller skank i skiver og bruke til kokekjøtt. Typisk er at man bruker bakknoke i skiver til den italienske retten osso bucco.

Storfe bakknoke i skiver

Tilberedning

Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, og brun kjøttet i stekepannen. La kjøttet trekke i vin, buljong og grønnsaker i ca. 3 timer til kjøttet er mørt.

Beregning per person

Beregn ca. 500 g per person.

Alternative råvarer

Til osso bucco skal det opprinnelig brukes skiver av kalveskank (bakknoke fra kalv), men kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.


Aktuelle oppskrifter


Slik koker du kjøtt
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Aktuelle artikler

  • Kokekjøtt

    Kunsten å koke kjøtt

  • Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

    Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Kjøttgryte

    Slik lager du gryterett


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 30.03.2025 18:01:01 handleliste stengt