Storfebog i skiver passer godt til retter som skal ha god kraft, for eksempel Kjøtt og suppe. Uten ben og godt mørnet kan den brukes til bogstek.
Tilberedning
Til kjøtt og suppe og andre retter med kokekjøtt skal oksebog trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2-2,5 timer til kjøttet er mørt.
Til lapskaus og andre gryteretter skal oksebog i terninger brunes raskt i varm panne, og deretter trekkes i vann/kraft i ca. 1 time til kjøttet er mørt.
Bogstek tilberedes på samme måte som annen oksestek. Det vil si at den stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 2,5 times steketid. Steker som veier under 1,5 kg brunes i stekepanne før den sette i ovnen.
Beregning per person
Beregn ca. 200 g benfri oksebog eller 250 g oksebog med ben per person.
Alternative råvarer
Alternativt koke- og grytekjøtt er høyrygg, bryst og bibringe fra storfe, som er det vanligste kokekjøttet.
I stedet for bogstek kan man lage oksestek av mørnet høyrygg, rundstek eller flatbiff.