Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Flat iron filet

StorfeFlat iron filet

Flat iron filet sitter på innsiden av bogbladet. Den er spesielt populær i USA, og er tilnærmet lik ytrefilet i mørhet. 

Flat iron filet

Kjøttet bør stekes med litt svakere varme og over noe lengre tid enn ved tradisjonell biffsteking, da varmen trenger senere inn til kjernen av kjøttet.

Tilberedning

Flat iron filet brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovnen på 125 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

58 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flat iron filet per person.

Alternative råvarer

Flat iron steak, ytrefilet og mørbrad.


Aktuelle filmer


Slik griller du store stykker
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Aktuelle artikler

  • Storfe biffer

    Valg av magert kjøtt

  • Chataubriand med bernaise og pommes frites

    Slik steker du filet og hele stykker


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 30.03.2025 10:05:54 handleliste stengt