Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Flat iron filet

StorfeFlat iron filet

Flat iron filet sitter på innsiden av bogbladet. Den er spesielt populær i USA, og er tilnærmet lik ytrefilet i mørhet. 

Flat iron filet

Kjøttet bør stekes med litt svakere varme og over noe lengre tid enn ved tradisjonell biffsteking, da varmen trenger senere inn til kjernen av kjøttet.

Tilberedning

Flat iron filet brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovnen på 125 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

58 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flat iron filet per person.

Alternative råvarer

Flat iron steak, ytrefilet og mørbrad.


Aktuelle filmer



Aktuelle artikler

  • Valg av magert kjøtt

  • Slik steker du filet og hele stykker


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 22.12.2024 03:44:30