Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Entrecôte i skiver

StorfeEntrecôte i skiver

Entrecôte er biffkjøtt, som er blant de møreste kjøttstykkene fra storfe. Fileten er en forlengelse av ytrefileten som sitter lenger bak på ryggen. Den har litt mer isprengt fett i kjøttet, og det gjør den svært saftig, mør og smakfull. Derfor er den også en av biff-favorittene.

Entrecôte i skiver

Tilberedning

Stek biffer av entrecôte i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffene og vent til det pipler, for medium stekt biff.

Det er ikke noe hokus pokus å servere biff til mange når du har gjester. Brun biffene i varm stekepanne ca. 1 minutt på hver side. Ikke legg i for mange av gangen. Brun kjøttet i ca. 1 minutt på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Sett formen i ovnen på 200 °C og stek biffene i ca. 8 minutter. Ta ut formen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffene medium stekt.

Biffer av entrecôte er ypperlig å legge på grillen. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen). Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 60 °C

Medium pluss: 65 °C

Gjennomstekt: 70 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g entrecôte per person.

Alternative råvarer

I stedet for biff av entrecôte kan du velge biff av indrefilet, ytrefilet, mørbrad, adduktor fra flatbiff, flat iron steak eller flat iron filet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Hvordan steke biff

  • Hvordan steke biff til mange

  • Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Tilbehør til biff

  • Saus til biff



Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 04:14:01