Tilberedning
Stek biffer av entrecôte i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffene og vent til det pipler, for medium stekt biff.
Det er ikke noe hokus pokus å servere biff til mange når du har gjester. Brun biffene i varm stekepanne ca. 1 minutt på hver side. Ikke legg i for mange av gangen. Brun kjøttet i ca. 1 minutt på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Sett formen i ovnen på 200 °C og stek biffene i ca. 8 minutter. Ta ut formen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffene medium stekt.
Biffer av entrecôte er ypperlig å legge på grillen. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen). Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g entrecôte per person.
Alternative råvarer
I stedet for biff av entrecôte kan du velge biff av indrefilet, ytrefilet, mørbrad, adduktor fra flatbiff, flat iron steak eller flat iron filet.