Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Indrefilet

StorfeIndrefilet

Indrefilet er det flotteste og møreste kjøttet fra storfe. Fileten kan deles opp til biffstykket, chateaubriand, tournedos og filet mignon. 

Storfe indrefilet helt

Hel indrefilet av storfe er flott gjestemat enten den stekes i ovn eller legges på grillen. Fordi kjøttet er så mørt kan biffer av indrefilet skjæres i biffer opptil 3-4 cm.

Tilberedning

Indrefilet brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovn på 125 °C.

Før grilling pensles fileten med olje og krydres. Grill fileten ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte. Reduser grillvarmen og stek den videre 35-45 minutter. La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g indrefilet per person.

Alternative råvarer

Indrefilet er den møreste og flotteste biffen, og naturlig nok også den dyreste. Du kan også få flotte biffmiddager ved å velge ytrefilet, mørbrad, flatbiff eller entrecôte.


Slik steker du hel filet av storfe
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer

  • Slik griller du store stykker
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     
  • Slik velger du sunt kjøtt
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     

Aktuelle artikler

  • Côte de boeuf

    Hvordan oppnå den perfekte biffen?

  • Bifftaco

    Jenter, biff og jern

  • Storfe biffer

    Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Chataubriand med bernaise og pommes frites

    Tilbehør til biff


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2025 08:56:26 handleliste stengt