Hel indrefilet av storfe er flott gjestemat enten den stekes i ovn eller legges på grillen. Fordi kjøttet er så mørt kan biffer av indrefilet skjæres i biffer opptil 3-4 cm.
Tilberedning
Indrefilet brunes først raskt i panne, og stekes deretter i ovn på 125 °C.
Før grilling pensles fileten med olje og krydres. Grill fileten ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte. Reduser grillvarmen og stek den videre 35-45 minutter. La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g indrefilet per person.
Alternative råvarer
Indrefilet er den møreste og flotteste biffen, og naturlig nok også den dyreste. Du kan også få flotte biffmiddager ved å velge ytrefilet, mørbrad, flatbiff eller entrecôte.