Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Ytrefilet

StorfeYtrefilet

Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Fileten er jevnt tykk hele veien, og er godt egnet både til helsteking i ovn og på grill eller skåret i biffer.

Denne kan deles opp i

Storfe ytrefilet hel

Tilberedning

Hel ytrefilet brunes raskt i panne, og stekes i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur.

Før grilling bør ytrefileten pensles med olje, og krydres med salt og pepper. Grill først fileten på sterk varme i 4-5 minutter på hver side, og deretter på indirekte varme under lokk i 30-35 minutter til steketermometeret viser et par grader under ønsket kjernetemperatur. Dette fordi temperaturen vil fortsette å stige litt etter at du har tatt kjøttet ut av grillen. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før det skjæres opp.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

I stedet for hel ytrefilet kan man bruke indrefilet, entrecôte, mørbrad eller flat iron filet.


Ytrefilet kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Slik steker du filet og hele stykker

  • Biffkjøtt er det møreste kjøttet

  • Graving

  • Sunn mat når du har gjester

  • Real guttemat

  • Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 09:55:24