Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Kraftben

StorfeKraftben

Kjøttben fra storfe er ypperlig til å koke kraft på. En god kjøttkraft er et godt utgangspunkt for sauser, supper og gryter.

Kraftbein 

Tilberedning

Vi kan lage lys kraft og brun kraft. I motsetning til lys kraft må ben og knoker brunes først til brun kraft, og deretter koke sammen med forskjellige rotgrønnsaker i opptil flere timer. Når det har kokt i ca. 6 timer siler man kraften gjennom en sikt. Da får du en god kjøttkraft som er et godt utgangspunkt for sauser, supper og gryter.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Elggulasj

    Varmende supper

  • Hjortestek med fløtegratinerte poteter

    Oppdeling av vilt


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 30.03.2025 18:09:28 handleliste stengt