Tilberedning
Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C. 1,5 kg oksestek trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.
Roastbiff: Brun hel mørbrad først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.
Sauté: Skjær mørbrad i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner i en varm stekepanne med smør. La gjerne kjøttet være rosa i midten. Tilsett til slutt ferdig stekte biffstrimler i gryteretten. Biff Stroganoff er et eksempel på en sauté.
Fondue: Stek kjøttbiter i mais-, solsikke- ellre soyaolje i 1-2 minutter.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Roastbiff: 58 °C
Oksestek: 65 °C (medium), 70 °C (gjennomstekt)
Beregning per person
Beregn ca. 200 g mørbrad per person.
Alternative råvarer
Til roastbiff og oksestek kan man også bruke flatbiff.