Tidligere ble rundstek kalt "rundbiff", men navnet var misvisende fordi dette kjøttet har for mange bindevevshinner til å kunne brukes som biff.
Tilberedning
Roastbiff: Brun hel rundstek først raskt i varm panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.
Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C. Beregn ca. 2,5 times steketid for en stek på 1,5 kg. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.
Gryteretter: Terninger eller strimler av rundstek brunes først raskt i varm panne, og trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
58 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g rundstek per person.
Alternative råvarer
Til roastbiff kan du også bruke flatbiff eller mørbrad.
Til oksestek kan du alternativt bruke flatbiff, mørnet høyrygg eller bog.
Alternativt koke- og grytekjøtt er bog, høyrygg, bryst og bibringe.