Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Medisterdeig

SvinMedisterdeig

Medisterdeig er fremstilt av svinekjøtt, eventuelt tilsatt storfekjøtt og fett av storfe eller svin.

Medisterdeig

Medisterdeig brukes til å lage medisterkaker, burgere, posteier, pateer og hjemmelagde pølser for å nevne noe, og er mest vanlig å finne i butikkene om høsten fremover mot jul.

Tilberedning

Medisterkaker: Elt deigen med salt til den er seig. Spe med melk i flere omganger og rør godt. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd 2/3 av melken. Spe med resten av melken. Form runde kaker og stek dem pent brune på begge sider i en stekepanne. La medisterkakene trekke ferdig i vann, kraft eller buljong.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Medisterkaker

    Julepølser og medister

  • Karbonadedeig vs. kjøttdeig

    Kjøttfarser og kjøttdeiger

  • Trinnbilder pølser 7

    Slik lager du pølser selv

Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 30.04.2025 19:33:58 handleliste stengt