Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Medisterfarse

SvinMedisterfarse

Medisterfarse er spedd medisterdeig, laget av svinekjøtt eventuelt tilsatt storfekjøtt og fett fra storfe eller svin.

Medisterfarse

Medisterfarsen er klar til bruk, og kan blant annet brukes til medisterkaker, medisterboller, medister-/kjøttpudding eller små farseboller til suppe.

Tilberedning

Ta passe mye farse med ei skje og form den til ei kake i hånda. Pass på at både skje og hender er vætet for å unngå at farsen klistrer seg. Legg kakene etter hvert på ei vætet fjøl. Stek kakene pent brune på begge sider i stekepannen. Legg deretter kakene over i en kjele med varmt vann, kraft eller buljong og la kakene trekke til de er gjennomkokt.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Medisterkaker

    Julepølser og medister

  • Karbonadedeig vs. kjøttdeig

    Kjøttfarser og kjøttdeiger

Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 31.03.2025 03:33:23 handleliste stengt