Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Baby back spareribs

SvinBaby back spareribs

Baby back spareribs, også kalt baby back ribs, er bena som sitter på koteletten. Spareribsen blir krydret og grillet. Grillentusiaster tilsetter gjerne litt røkflis i grillkullet for å få den rette røksmaken på ribsen. Dette er sommerens kosemat!

Baby back spareribs

Tilberedning

På rå baby back spareribs bør man ta av hinnen som ligger på bena. Det kan være noe vanskelig, men vil gjøre spareribsen mye mørere. Rub ribsene med grillkrydder og grill dem på lav temperatur, det vil si indirekte varme. Ved 100 °C kan man beregne 4 timers grilltid. Den siste timen kan man pensle dem med bbq-saus hvert 20. minutt. Bruker man 175 °C kan man beregne 2 timers grilltid, men pass på at de ikke blir tørre.

Beregning per person

Beregn ca. 500 g spareribs per person. Mye av vekten er bein.

Alternative råvarer

St. Louis style spareribs er mer kjøttfulle enn baby back spareribs, men finnes kanskje ikke i alle butikker. Et annet alternativ er å bruke grillribbe, som er en norskere variant av amerikansk spareribs.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Gassgrill kullgrill

    Hvilken grill skal jeg velge?

  • Anette Fjelleng Hansen på grilling i parken

    Bli en grillgeek!

  • Hvordan grille kyllingfilet

    Grilltider, metoder og temperaturer


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 31.03.2025 05:58:55 handleliste stengt