Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Hamburgerrygg

SvinHamburgerrygg

Hamburgerrygg er lettsaltet og røkt svinekam uten ben. Den kan brukes både som pålegg og middag, og serveres enten varm eller kald. 

Hamburgerrygg

Hamburgerrygg er lettsaltet og røkt svinekam uten ben. Den kan brukes både som pålegg og middag, og serveres enten varm eller kald. Hamburgerrygg kan gjerne glaseres med for eksempel sennep, honning og urter før den settes i ovnen. Tradisjonelt serveres varm hamburgerrygg med grønnsaker, kokte poteter og saus til en klassisk søndagsmiddag. På varme sommerdager smaker det godt med kald hamburgerrygg servert med en fargerik salat eller råkost og potetsalat.

Tilberedning

Legg rå hamburgerrygg i en kjele med kokende vann. La kjøttet trekke i ca. 45 minutter eller til steketermometeret viser 70 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

70 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g benfri hamburgerrygg eller 250-300 g hamburgerrygg med ben per person.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Bagel med brie og skinke

    Bredt utvalg i kjøttpålegg

  • Nudelsuppe på glass

    7 sunne matpakketips



Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 26.03.2025 13:46:53 handleliste stengt