Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svin indrefilet

SvinSvin indrefilet

Svin indrefilet er renskåret svinekjøtt, som er benfritt kjøtt med lite fett. Indrefileten er det møreste stykket på grisen, og er godt egnet til helsteking i ovn eller på grillen. 

Svin indrefilet

Prøv for eksempel å pakke fileten inn i spekeskinke eller bacon. Det blir super gjestemat! Svin indrefilet kan også skjæres til biffer. Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet.

Tilberedning

Brun indrefilet av svin raskt i en panne. Legg den over i et ildfast fat, og etterstek på 125° C. Beregn 20 minutter hvis du vil ha fileten medium stekt med rosa kjerne (65 °C), og ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La fileten hvile i minst 5 minutter før den skjæres i skiver.

Indrefilet av svin er super gjestemat på grillen. Beregn 15-20 minutter, og snu den ofte underveis. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g svin indrefilet per person.

Alternative råvarer

Svin ytrefilet.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Råvarer til grillspyd - streetfood

    Fem fordeler med renskåret svinekjøtt

  • Hvordan steke svinefilet

    Hvordan steke svinefilet

  • Rubadubkrydret svinenakke, bredde

    Svin til grillfesten

  • Storfe biffer

    Valg av magert kjøtt


Slik velger du sunt kjøtt
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 30.03.2025 21:54:55 handleliste stengt