Prøv for eksempel å pakke fileten inn i spekeskinke eller bacon. Det blir super gjestemat! Svin indrefilet kan også skjæres til biffer. Både svin indrefilet og svin ytrefilet kalles for svinefilet.
Tilberedning
Brun indrefilet av svin raskt i en panne. Legg den over i et ildfast fat, og etterstek på 125° C. Beregn 20 minutter hvis du vil ha fileten medium stekt med rosa kjerne (65 °C), og ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La fileten hvile i minst 5 minutter før den skjæres i skiver.
Indrefilet av svin er super gjestemat på grillen. Beregn 15-20 minutter, og snu den ofte underveis. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Medium: 65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g svin indrefilet per person.
Alternative råvarer
Svin ytrefilet.