Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Skinkestek med ben og svor

SvinSkinkestek med ben og svor

Skinkestek med ben stekes på samme måte som skinkesteken uten ben. Ruter du svoren får du nydelig, sprø svor på toppen av steken.  Server gjerne med surkål, brun saus og kokte poteter for en klassisk søndagsmiddag.

Skinkestek med ben og svor

Tilberedning

Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Kjernetemperatur

Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g skinkestek med ben per person.

Alternativ råvare

Surret svinestek eller skinkestek uten ben.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Søndagsfavoritter

  • Stek til fest!

  • Svigermor på middag?

  • Klart for variasjoner

  • Norske slagere

  • Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 11:30:55