Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Skinkestek med ben og svor

SvinSkinkestek med ben og svor

Skinkestek med ben stekes på samme måte som skinkesteken uten ben. Ruter du svoren får du nydelig, sprø svor på toppen av steken.  Server gjerne med surkål, brun saus og kokte poteter for en klassisk søndagsmiddag.

Skinkestek med ben og svor

Tilberedning

Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Kjernetemperatur

Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g skinkestek med ben per person.

Alternativ råvare

Surret svinestek eller skinkestek uten ben.


Aktuelle filmer

  • Slik steker du stek i ovn
    0 seconds of 0 secondsVolume 90%
    Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
    00:00
    00:00
    00:00
     

Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Klassisk skinkestek med surkål 1.jpg

    Søndagsfavoritter

  • Helstekt filet av storfe

    Stek til fest!

  • Grillet lammestek med tilbehør

    Klart for variasjoner

  • Klassisk skinkestek

    Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 01.05.2025 06:04:56 handleliste stengt