Server gjerne skinkesteken med surkål, brun saus og kokte poteter eller prøv en av våre andre oppskrifter med skinkestek. Som et alternativ kan man også bene ut steken og skjære kjøttet i strimler til raske hverdagsmidder som wok, supper eller gryteretter.
Tilberedning
Surret skinkestek uten svor stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.
Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. La skinkesteken trekke i en god buljong rett under kokepunktet sammen med noen løkringer og en urtekvast på 90 °C i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C i kjernetemperatur. Steken smaker nydelig til middag, og er supert som pålegg i mange dager etterpå.
Kjernetemperatur
Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Beregning per person
Beregn ca. 250 g skinkestek med ben per person.
Alternativ råvare
Surret svinestek eller skinkestek uten ben.