Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Skinkestek med ben uten svor

SvinSkinkestek med ben uten svor

Skinkestek med ben er et typisk tilbudsprodukt som av og til selges til en god kampanjepris. Skinkestek stekes på samme måte som den klassiske, benfrie skinketeken.

Skinkestek med ben

Server gjerne skinkesteken med surkål, brun saus og kokte poteter eller prøv en av våre andre oppskrifter med skinkestek. Som et alternativ kan man også bene ut steken og skjære kjøttet i strimler til raske hverdagsmidder som wok, supper eller gryteretter.

Tilberedning

Surret skinkestek uten svor stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. La skinkesteken trekke i en god buljong rett under kokepunktet sammen med noen løkringer og en urtekvast på 90 °C i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C i kjernetemperatur. Steken smaker nydelig til middag, og er supert som pålegg i mange dager etterpå.

Kjernetemperatur

Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g skinkestek med ben per person.

Alternativ råvare

Surret svinestek eller skinkestek uten ben.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Søndagsfavoritter

  • Stek til fest!

  • Svigermor på middag?

  • Klart for variasjoner

  • Norske slagere

  • Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:44:40