Skinkestek med svor kan du kjøpe både med og uten nett. Skinkestek med sprø svor, surkål, brun saus og kokte poteter er en klassisk søndagsmiddag.
Tilberedning
Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Beregning per person
Beregn ca. 200 g skinkestek per person.
Alternative råvarer
Skinkestek uten svor eller svinestek av bog.