Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Medisterdeig

SvinMedisterdeig

Medisterdeig er fremstilt av svinekjøtt, eventuelt tilsatt storfekjøtt og fett av storfe eller svin.

Medisterdeig

Medisterdeig brukes til å lage medisterkaker, burgere, posteier, pateer og hjemmelagde pølser for å nevne noe, og er mest vanlig å finne i butikkene om høsten fremover mot jul.

Tilberedning

Medisterkaker: Elt deigen med salt til den er seig. Spe med melk i flere omganger og rør godt. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd 2/3 av melken. Spe med resten av melken. Form runde kaker og stek dem pent brune på begge sider i en stekepanne. La medisterkakene trekke ferdig i vann, kraft eller buljong.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Julepølser og medister

  • Kjøttfarser og kjøttdeiger

  • Slik lager du pølser selv

Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:28:36