Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Surret svinestek av bog

SvinSurret svinestek av bog

Surret svinestek fra bog, også kalt bogstek, brukes og tilberedes på samme måte som skinkestek.

Surret svinestek av bog med svor

Tilberedning

Surret svinestek uten svor stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Slik lager du svinestek med svor: Ta av strømpen på svinesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. La svinesteken trekke i en god buljong rett under kokepunktet sammen med noen løkringer og en urtekvast på 90 °C i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C i kjernetemperatur. Steken smaker nydelig til middag, og er supert som pålegg i mange dager etterpå.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Svinestek uten svor: 70 °C (medium), 75 °C (gjennomstekt)

Svinestek med svor: 68 °C (medium), 74 °C (gjennomstekt)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g svinestek per person.

Alternative råvarer

Skinkestek


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Søndagsfavoritter

  • Svigermor på middag?

  • Koldtbord

  • Triksene som gjør skinkesteken saftig og smakfull


Aktuelle filmer


Slik lager du brun saus


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 04:00:30