Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinehode

SvinSvinehode

Svinehodet består av meget smakfullt og godt kjøtt, noe fett og mye ben. Tradisjonelt er svinehodet blitt brukt for å lage hodesylte, som er ett av julens gode kjøttpålegg.

Denne kan deles opp i

Svinehode

Tilberedning

La hodet ligge i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer. Legg hodet i en stor kjele og hell over kokende varmt vann. Kok opp og la svinehodet trekke i 2-2,5 timer til kjøttet løsner fra bena.

Alternative råvarer

Du kan også lage sylte ved å bruke ribbe til å lage ribbesylte, man kan bruke buklist til buklistsylte eller man kan bruke kjøtt fra bogen.


Svinehode kan deles opp i


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Hjemmelaget julepålegg


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 12:05:26