Svineknoker trenger lang tilberedningstid, men er absolutt verdt å vente på. Store, kjøttfulle knoker spises gjerne med kålrotstappe eller surkål og poteter. Knoker er også ypperlige til tradisjonelle retter som ertesuppe, brennsnut, betasuppe og lapskaus. I Tyskland er de kjent for å servere Eisbein eller Schweinshaxe med Sauerkraut, som er svineknoker med en tysk variant av vår surkål.
Tilberedning
Svineknoker er kokekjøtt som trenger lang tilberedningstid. La knokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet lett lar seg løse fra bena.
Beregning per person
Til et realt måltid med svineknoke og surkål beregner man 1 knoke per person. Til ertesuppe bruker man 1 knoke til fire personer, men det er alltid lurt å lage en stor porsjon ertesuppe når man først er i gang med kokingen, og så kan man heller fryse ned suppen i passelige porsjoner. Da har man ferdig middag til en senere anledning.
Alternative råvarer
I stedet for svineknoker kan man bruke annet lettsaltet svinekjøtt.