Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svineknoke

SvinSvineknoke

Svineknoker kan kjøpes både som fersk, lettsaltet eller lettsaltet og røkt.

Svineknoke

Svineknoker trenger lang tilberedningstid, men er absolutt verdt å vente på. Store, kjøttfulle knoker spises gjerne med kålrotstappe eller surkål og poteter. Knoker er også ypperlige til tradisjonelle retter som ertesuppe, brennsnut, betasuppe og lapskaus. I Tyskland er de kjent for å servere Eisbein eller Schweinshaxe med Sauerkraut, som er svineknoker med en tysk variant av vår surkål.

Tilberedning

Svineknoker er kokekjøtt som trenger lang tilberedningstid. La knokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet lett lar seg løse fra bena.

Beregning per person

Til et realt måltid med svineknoke og surkål beregner man 1 knoke per person. Til ertesuppe bruker man 1 knoke til fire personer, men det er alltid lurt å lage en stor porsjon ertesuppe når man først er i gang med kokingen, og så kan man heller fryse ned suppen i passelige porsjoner. Da har man ferdig middag til en senere anledning.

Alternative råvarer

I stedet for svineknoker kan man bruke annet lettsaltet svinekjøtt.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Aktuelle artikler

  • Koke- og grytekjøtt

  • Svinekjøtt: På kjøkkenet

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Salt kjøtt

  • Kunsten å koke kjøtt


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 09:53:44