Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinelabb

SvinSvinelabb

Svinelabb består for det meste av sener, fett og brusk. Lettsaltet og kokt blir den til syltelabber, som er en delikatesse på julebordet.

Denne kan deles opp i

Svinelabb

I eldre tid var det vanlig at man kokte syltelabber av svinelabbene. Etter at grisen var slaktet og ferdig oppdelt ble labbene vasket og renset, og lagt i kaldt vann én til to dager før de ble kokt møre. Etter koking ble syltelabbene lagt i syltelake. Etter et par dager var de passe salte, men kunne fortsatt oppbevares i laken en god stund.


Svinelabb kan deles opp i

Slik koker du kjøtt
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Aktuelle artikler

  • Syltelabber med tilbehør

    Den sære julematen

  • Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 4

    Svinekjøtt: På kjøkkenet


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2025 10:06:46 handleliste stengt