Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Nakkekoteletter

SvinNakkekoteletter

Nakkekoteletter er skiver skåret fra svinenakken. Kotelettene har isprengt fett som gir både smak og saftighet. Under steking vil en del av dette fettet smelte og sive ut i pannen. Det ytre fettet er enkelt å skjære vekk etter steking.

Nakkekoteletter

Tilberedning

Brun kotelettene 2-3 minutter på hver side i en varm panne. La kotelettene ettersteke på lav varme i ca. 5 minutter.

Nakkekoteletter kan også tilberedes på tradisjonelt vis i en leirgryte eller ildfast form. Brun kotelettene først raskt i en varm panne og legg dem deretter i en ildfast form sammen med vann og hakket løk. Beregn 2 timer på 175 °C, og du får svært møre koteletter og nydelig kraft til saus.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn ca. 250 g nakkekoteletter per person.

Alternative råvarer

Svinekoteletter


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Svinekoteletter med hot kålsalat 1

    Koteletter til raske og smakfulle middager

  • Sesambiff med lun salat

    Koteletter med vri

  • Hvordan grille kyllingfilet

    Grilltider, metoder og temperaturer


Nyttige artikler

  • Svin indrefilet

    Skandinavisk kjøttordbok

  • Tri-tip/Cuvette/California steak

    Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

    Kniver til oppdeling av kjøtt

  • T-benstek

    Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 15.04.2025 03:10:28 handleliste stengt