Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svinenakke uten ben

SvinSvinenakke uten ben

Benfri svinenakke er ypperlig å legge på grillen når du skal ha gjester, men kan også stekes hel i ovn. I tillegg kan du lage ditt eget pulled pork ved å grille kjøttet på indirekte varme over lang tid. Svinenakke kalles også for nakkefilet.

Svinenakke uten ben

Tilberedning

Stek benfri svinenakke i ovn på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time for en svinenakke på 1,5 – 2 kg.

Benfri svinenakke er dessuten super å grille som et helt stykke. Før grilling bør svinenakken krydres med en rub (krydderblanding). Bruk først sterk varme, og grill svinenakken raskt på alle sider. La kjøttet ettersteke på indirekte varme til den har fått riktig kjernetemperatur, bruk gjerne steketermometer. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. 1,5 kg svinenakke trenger 1,5-2 timer på grillen (ved 175 °C). La svinenakken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Slik lager du pulled pork (plukksvin): Smør benfri svinenakke inn med sennep. Fordel rubben (krydderblandingen) rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86-92 °C. Dette tar ca. fem timer.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

70 °C (medium stekt)

76 °C (gjennomstekt)

86-92 °C (pulled pork)

Beregning per person

Beregn ca. 200 g helstekt svinenakke per person.

Hvor mye pulled pork man beregner per person varierer etter hvordan man serverer det.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Svin til grillfesten

  • Hvilken grill skal jeg velge?

  • Bruk grillen som røykovn

  • Bli en grillgeek!



Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 09:55:01