Tilberedning
Stek benfri svinenakke i ovn på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time for en svinenakke på 1,5 – 2 kg.
Benfri svinenakke er dessuten super å grille som et helt stykke. Før grilling bør svinenakken krydres med en rub (krydderblanding). Bruk først sterk varme, og grill svinenakken raskt på alle sider. La kjøttet ettersteke på indirekte varme til den har fått riktig kjernetemperatur, bruk gjerne steketermometer. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. 1,5 kg svinenakke trenger 1,5-2 timer på grillen (ved 175 °C). La svinenakken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Slik lager du pulled pork (plukksvin): Smør benfri svinenakke inn med sennep. Fordel rubben (krydderblandingen) rundt hele stykket. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86-92 °C. Dette tar ca. fem timer.
Kjernetemperatur ferdig tilberedt
70 °C (medium stekt)
76 °C (gjennomstekt)
86-92 °C (pulled pork)
Beregning per person
Beregn ca. 200 g helstekt svinenakke per person.
Hvor mye pulled pork man beregner per person varierer etter hvordan man serverer det.